Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Femte kontrakt på støytiltak

Den hittil største kontrakten på støytiltak på bygg utanfor Ørland flystasjon blei signert 1. februar.

Kontrakten blei inngått mellom Forsvarsbygg og entreprenør Byggmester Strand AS, torsdag 1. februar. Signeringa blei utført i fortsetjinga av markeringa av Forsvarsbyggs nye prosjektkontor for eigedomsforhold, som ble avhalden same dag i Meieriveien 5 i Brekstad sentrum.

Dette er den største kontrakten så langt i prosjektet med støytiltak utanfor flystasjonen.

- Det er få, om ingen annan, enkeltståande kontraktar på støytiltak som har blitt inngått i denne storleiken på landsbasis, seier eigedomssjef i Forsvarsbygg kampflybase Carl Oscar Pedersen. - Vi er nøgd med å inngå kontrakten med Byggmester Strand, som allereie er erfarne entreprenørar i prosjektet, legg han til.

Entreprise 5
Støytiltak på bygg utanfor basen – entreprise 5 – omfattar totalt 161 hus og har ein kontraktssum på ca. 62 mill. inkl. mva. Entreprenøren går i gang med oppmålingsarbeida no i vinter.

Prosess for støytiltak
- Opp mot 1000 hus rundt Ørland flystasjon vil få tilbod om støytiltak og ca. 1300 vil få tilbod om undersøking. Per i dag har ca. 900 undersøkingar blitt fullført og straks rundar vi 100 ferdige tiltak. Nær 160 er i ulike fasar av utføring, mens ytterlegare 170 vil bli påbegynt utover våren, fortel Carl Oscar Pedersen.

Entreprise 1-3 har blitt utført av Byggmester Strand AS og har total utgjort ca. 105 hus. Entreprise 4 har omfatta 67 hus og blitt utført av FVS Entreprenør AS.

Se kart

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.