Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Seierstenmarka sikret for friluftsliv og rekreasjon

Frogn kommune har fått innvilget konsesjon for kjøp av Seierstenmarka fra Forsvarsbygg - et areal på hele 347 daa sentralt i Drøbak. Eiendommen har turstier og er et svært populært turområde for lokalbefolkningen.

Frogns ordfører Sigbjørn Odden og Forsvarsbyggs Trond Nordby underskriver overføringsprotokollen.

- Eiendommen er et lite berørt skogsområde, som betyr mye for innbyggerne i nærområdet. Da Forsvaret ikke har bruk for området, synes jeg det er en veldig positiv ting at et område med store naturverdier sikres for fremtiden, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Trond Nordby.

Overtakelsen med undertegning av overtakelsesprotokoll fant sted på fredag i Seierstenmarka, i Ullerud barnehages gapahuk. Brukerne, representert av barn og ansatte fra Ullerud barnehage samt representanter fra lokale velforeninger og friluftsorganisasjoner. Det regntunge været la ingen demper på gleden over at et verdifullt og godt benyttet ble sikret for fremtiden.

Image "seiersteb.jpg" without description

- Området blir nå statlig sikret for bruk til friluftsliv, noe vi håper vil glede alle våre innbyggere langt inn i fremtiden, takket ordfører Sigbjørn Odden under markeringen.

Kjøpesummen er kr 3.470.780 + tinglysingsgebyr og dokumentavgift. Statlig medvirkning innebærer tilsagn fra Miljødirektoratet om inntil 3,2 mill kr - som altså vil dekke en stor del av kostnader ved sikringen av marka som friluftsområde for fremtiden. Forsvarsbygg startet samarbeidet med kommunen om salg av eiendommen i 2021, som tidligere ble benyttet som treningsområde for Forsvarets hundeskole inntil den ble flyttet til Hauserseter på Romerike i 2003. Det følger vilkår med salget fra Forsvarsbyggs side, og også knyttet til Miljødirektoratets bidrag, som langt på vei vil sørge for at bruken av området ikke endres.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.