Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg blir partner i innovasjonssenter for miljøsanering

Forskningsrådet tildeler midler til innovasjonssentre for bærekraftig behandling av forurenset jord og overskuddsmasser. Forsvarsbygg blir en viktig partner i et av sentrene.

 

Forskningsrådet investerer totalt to milliarder kroner i nye sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI), som starter opp til høsten. Forsvarsbygg blir er en viktig partner i et av senterne, EarthresQue - Centre for Rescue of Earth Materials and Waste in the Circular Economy. Sentret skal forske på forurenset jord og overskuddsmasser, der målet er å få til en bærekraftig og økonomisk måte å behandle avfall på.

Her kan du lese mer om EarthresQue.

Arbeidet bidrar til å nå Forsvarsbyggs miljøambisjoner

-Senteret blir viktig for å fokusere vårt FoU arbeid innfor miljøsanering. Når vi jobber sammen med andre får vi mye mer uttelling for innsatsen enn om vi går alene, sier Magnus Sparrevik, som har vært ansvarlig for Forsvarsbyggs del i søknadsarbeidet.

Med en total budsjettramme på 230 millioner over åtte år, vil dette være et viktig bidrag inn i arbeidet for å oppfylle ambisjonene om sirkulære løsninger, gjenvinning og redusert miljøpåvirkning i Forsvarsbyggs miljøstrategi.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.