Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Norges nye hovedbase for kampfly markeres som klar!

30. august braker det løs med markering av at bygg og anlegg på Ørland flystasjon klargjøres for mottak av F-35.

På vegne av Forsvarsdepartementet utfører vi oppdraget med å planlegge og bygge hovedbasen for landets nye kampfly, F-35. Onsdag 30. august inviterer vi sammen med Luftforsvaret og Ørland kommune til en markering av at bygg og anlegg klargjøres for mottak av kampflyene. 

Markeringen er todelt, med et formelt arrangement med inviterte gjester inne i Vedlikeholdsbygget på det nye F-35-området på formiddagen. Senere på dagen holdes det folkefest og åpen markering på Ørland kultursenter. Dette arrangementet er åpent for alle og varer mellom 15-18.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide har meldt sin deltakelse og vil stå for den formelle delen ved markeringen på flystasjonen. Forsvarsministeren vil også avlegge et besøk til de som har bidratt med å bygge den nye kampflybasen. Etter dette vil hun reise ned til Brekstad for å hilse på Ørlands befolkning under den åpne markeringen.

Se program for Ørland kultursenter her.

Se mini-versjon av bildekarusell utarbeidet i anledning markeringen
For de som ikke er på Fosen, og dermed ikke kan overvære feiringen, kan ta del i markeringen gjennom oppdateringer på www.forsvarsbygg.no og i sosiale medier ut over dagen!

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.