Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Avtale om oppføring av mannskapsforlegning byggetrinn 2

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Rædergård Entreprenør om oppføring av mannskapsforlegning byggetrinn 2, på Ørland flystasjon.

​– Avtaleinngåelsen er viktig for å øke forlegningskapasiteten på Ørland flystasjon. Nye mannskapsforlegninger bidrar til dette, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg. 

Med den pågående omstillingen i Luftforsvaret er det allerede en økning av antall vernepliktige og kurselever på Ørland. Byggetrinn 1 på mannskapsforlegning er allerede under bygging. Byggetrinn 2 skal bygges på Ørland flystasjon nord for byggetrinn 1.

Mannskapsforlegningen er i 2 etasjer med loft og uten kjeller. Total kapasitet er 180 sengeplasser fordelt på 30 stk. 6-manns rom. I tillegg er fire oppholdsrom utformet identisk med 6-manns rom, slik at kapasiteten enkelt kan økes med 24 sengeplasser til totalt 204. Forlegningsrommene har bad med dobbel servant, dusjnisje med to dusjer og rom for toalett. Forsvarsbygg legger vekt på standardiserte løsninger for nybygg og det planlagte forlegningsbygget vil bygges med slike løsninger. Forlegningsbygget er samtidig godt tilpasset allmenn verneplikt og løsninger er valgt i samspill med Forsvaret.

​– Vi er godt fornøyde med interessen for oppdraget, og det er gledelig at et firma med lokal tilhørighet når helt til topps i anbudskonkurransen, sier Moldstad.

Kontrakten innebærer fysisk byggestart i månedsskifte april/mai – 2017. Byggetid er 12 måneder. Kontrakten har en verdi på 59 438 625 kroner (inkl. MVA).

Foto: Signering av kontrakt med Rædergård Entreprenør på Forsvarsbygg kampflybases byggherrekontor. f.v.: Plan- og utbyggingssjef Jens Levi Moldstad, prosjektleder Øyvind Wiklem, ass. prosjektleder Lene Juvik, daglig leder Rædergård Entreprenør Trond Rædergård og prosjektleder Rædergård Entreprenør Stig Hyllmark.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.