Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Akutt forurensning Ørland

Fredag 17. februar kl. 09.30 ble det avdekket en forurensning på Ørland flystasjon. Det har lekket drivstoff ut i Leirbekken, og reduserende tiltak med lenser er iverksatt av Forsvarsbygg og Fosen brann- og redningstjeneste.

Drivstoffet er lokalisert ved øvelsesområdet til Brann- og redningstjenesten på flystasjonen og har rent videre mot Grandefjæra. Forurensningens utstrekning er på nåværende tidspunkt uklar, og miljørådgivere fra Forsvarsbygg og Ørland kommune er på vei til det aktuelle området for kartlegging.

Lekkasjen ble oppdaget av Forsvarsbygg og meldt ifra til den lokale branntjenesten på flystasjonen. Det foregår et samarbeid mellom lokal branntjeneste og det sivile brannvesen og lokale aktører med å hindre og avdekke lekkasjen.

Kommunen, Kystverket og øvrige myndigheter er varslet om forurensningssituasjonen.

- Denne situasjonen tar Forsvarsbygg på høyeste alvor, og vi jobber med å lokalisere kilden. Den er på det nåværende tidspunkt ikke kartlagt. Det er lagt ut lenser og tiltak gjøres for å redusere skadeomfanget, forteller eiendomssjef Siv Therese Underland i Forsvarsbygg.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.