Fleksibelt anlegg
Avtalen som i dag er inngått gjelder for en periode på 15 år, og vil også medføre en årlig reduksjon på 5 000 tonn CO2. - Vi i Forsvarsbygg ser det dessuten som veldig positivt at vi med dette bidrar til å bedre miljøet ved å velge fornybar energi i stedet for fossilt brensel, uttaler Jens Levi Moldstad som er prosjektsjef i Forsvarsbygg. Anlegget skal være fleksibelt med hensyn til mulige valg av type og form for biobrensel. Det skal stå ferdig til å avgi varme til fyringssesongen 2008-2009.
Bak fra venstre sees Prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg Utvikling Øst og Plasskommandant Østerdal garnison Brigader Kristin Lund. Foran fra venstre sitter Sjef Markedsområde Østlandet Åge Mohaugen og Daglig leder i Solør Bioenergi Holding Erik Lynne, som signerte avtalen på vegne av partene |
Tilbudskonkurranse
Forsvarsbygg har gjennomført en tilbudskonkurranse for anskaffelse av bioenergi som energikilde i Rena leir. Ved konkurransens utløp var det kommet inn fem tilbud. Alle tilbud ble gjennom evalueringsprosessen funnet å tilfredsstille konkurransegrunnlagets kvalifikasjonskrav. Endelig valg av tilbyder er derfor kun vurdert ut fra pris pr KWh. Solør Bioenergi Holding AS leverte tilbudet med laveste pris.
Forsvarsbygg satser på energiledelse
Bruk av bioenergi som varmekilde til Rena leir er i tråd med målsettingen om å ha klimavennlig oppvarming av bygg, og er en del av energiledelsesprosjektet i Forsvarsbygg. I prosjektet gjennomføres det forskjellige tiltak som sparer miljøet for forurensning og reduserer energikostnadene. Forsvarsbygg legger vekt på miljøaspektene både når det gjelder byggeprosess, vedlikehold, drift, forvaltning og avhending.
Tekst: Heidi Sørskog
Foto: Trond Enemo
Sammen for grønn varme til Rena leir. Fra venstre: Prosjektsjef Forsvarsbygg Utvikling Øst Jens Levi Moldstad, Daglig leder Erik Lynne i Solør Bioenergi Holding og sjef Forsvarsbygg Markedsområde Østlandet Åge Mohaugen |