Under en sermoni i Myntgata 2 overleverte vi nøklene til kvartalet tilbyrådsleder Raymond Johansen og byråd for byutvikling Hanna Marcusson.
-Vi er glade for at kvartalets fremtid er avklart, og at Myntgata 2 kommer byens befolkning til gode, sa Haakon Øberg, vår direktør for eiendomsstyring, ved overleveringen.
Oslo kommune har flere planer om hva de ønsker å bruke kvartalet til, og setter nå ned en gruppe som skal utrede dette.
-Arvesølvet vårt
Myntgata 2 er enestående i norsk sammenheng, og er derfor fredet. Bygningene i kvartalet var opprinnelig bygget som staller og kaserner for Forsvaret, tilknyttet Akershus festning på slutten av 1800-tallet. På 1950-tallet gikk kvartalet gjennom en stor transformasjon, men har likevel beholdt sitt særpreg. Lokalene har vært brukt til kontorer for Luftforsvaret, og Miljødepartementet var også leietaker i mange år.
-Selv om mye er fredet, så er det mange muligheter her, sier byantikvar Janne Wilberg, som også var tilstede under overrekkelsen.
Fakta om salget
I mars 2016 fikk vi i oppdrag av Forsvarsdepartementet å selge Myntgata 2, og startet salgsprosessen. I januar 2017 ble eiendommen sendt ut på utvidet offentlig avklaring. Dette innebærer at alle departementer, statlige etater og kommunen får mulighet til å kjøpe eiendommen til takst, før den eventuelt blir lagt ut for salg på det åpne markedet.
Oslo kommune var den eneste offentlige instansen som meldte sin interesse, og kunne derfor i mars 2017 kjøpe Myntgata 2 til takst på 338,2 millioner kroner.