Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny skole for Luftforsvaret

- Dette er en milepæl i omstillingen av Luftforsvaret. Endelig har vi en skole som er tilrettelagt for utdanning ved CRC i Sørreisa, sa sjef for Luftforsvaret, brigader Tonje Skinnarland.

Tirsdag 4. januar 2016 var det markering av at det nye skole- og administrasjonsbygget til Luftforsvaret er fullt operativt og tilpasset utdanningen for å operere ved kontroll og varslingssenteret CRC Sørreisa.

- Her får Luftforsvaret optimal synergi mellom skole, simulator og operasjonsrom. Det er helt avgjørende for effektiv utdanning, sa Tonje Skinnarland som selv i sin tid var instruktør for kontroll –og varslingsutdanningen. Da underviste de på pappskiver for å simulere hva som skjer i et operasjonsrom.

Forsvarsevne
Forsvarsbygg har ferdigstilt et helt nytt administrasjons- og undervisningsbygg, simulatorfasiliteter og befalselevforlegningen til vel 50 millioner ved Gompen i Sørreisa. 
- Vi har bygget og levert forsvarsevne til Luftforsvaret, det er dette vi er til for, sa regionsjef Erik Anders Helin i Forsvarsbygg under markeringen. 
Prosjektleder har vært Kjell Heitmann og skolesjef Ivar Rismo var svært fornøyd med det tette og gode samarbeidet med Forsvarsbygg under planlegging og bygging av det nye skolebygget. 
- Vi har vært inkludert under hele prosessen, og skolen kan nå endelig starte undervisningen av 14 nye elever som ankom i går. 
Entreprenør har vært Aktør som bygger AS fra Finnsnes.

Flyttet sju ganger
Skolen til Luftforsvaret har flyttet seks ganger, og ved den sjuende gangen fikk skolen det bygget som er eksplisitt bygget for denne typen utdanning, 
- Dette er en milepæl og vi er strålende fornøyd, sa skolesjef Ivar Rismo
Sjef for Luftstasjonen i Sørreisa, oberst Stig Haugen, kunne markere 55 årsjubileet for CRC Sørreisa med å omtale den nye skolen som den mest moderne i NATO.
- Jobben ved CRC Sørreisa går nå inn i en ny epoke, sa oberst Stig Haugen.

Sørreisa

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.