Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontrakt signert for bygningsarbeider for nytt radaranlegg i Kinn

UNU AS har fått oppdraget med å bygge det planlagte radaranlegget på Heida i Kinn kommune. Kontrakten har en verdi på over 50 millioner kroner.

Forsvarsbygg starter å bygge det nye radaranlegget på Heida mars 2024.

- Radaranlegget på Heida oppgraderes og blir det første anlegget i Norges nye radarkjede. Forsvarsbygg skal bygge totalt 11 nye radaranlegg over hele landet. De nye radaranleggene vil bidra til å styrke Norges forsvarsevne, og være NATOs øyne i nord, sier Ylva Sneve, prosjektleder i Forsvarsbygg.

Det nye radaranlegget er planlagt ferdigstilt i 2026. Fram til nå har Forsvarsbygg oppgradert veien til anlegget og gjort klart tomten.

Lokal entreprenør vant kontrakten

Det var den Måløy-baserte entreprenøren UNU AS som vant kontrakten for byggearbeidene for det nye radaranlegget. Kontrakten har en verdi på over 50 millioner kroner.

- Forsvarsbygg er opptatt av å bidra til lokalt næringsliv og er glade for å få UNU AS med på laget for å bygge enda mer forsvarsevne, sier Sneve.

Kontrakten omfatter bygningsmessige, elektro-, rør- og ventilasjonstekniske arbeider til radaranlegget, inkludert rigg. Den totale prosjektkostnaden på bygg og anleggssiden for lokasjonen er i overkant av 200 millioner kroner.

Nye radaranlegg styrker Norges forsvarsevne 

Forsvarsbygg har fått i oppdrag å bygge nye og oppgradere eksisterende radaranlegg over hele landet, etter at Stortinget vedtok at dagens radaranlegg skal erstattes av ny teknologi for å møte fremtidens utfordringer. Forsvarsmateriell er totalprosjektleder og ansvarlig for teknologianskaffelsen. Luftforsvaret vil være bruker av radaranleggene.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.