Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontrakt signert for bygningsarbeider for nytt radaranlegg i Lensvik

Stjern Entreprenør AS har fått oppdraget med å bygge det planlagte radaranlegget i Lensvik i Orkland kommune. Kontrakten har en verdi på nesten 70 millioner kroner.

Forsvarsbygg planlegger oppstart av byggearbeidene for nye radaranlegget i Lensvik i august 2024.

–Radaranlegget I Lensvik blir det første anlegget på ny lokasjon i Norges nye radarkjede. Forsvarsbygg skal bygge totalt elleve nye radaranlegg over hele landet. De nye radaranleggene vil bidra til å styrke Norges forsvarsevne, og være NATOs øyne i nord, sier Ylva Sneve, prosjektleder i Forsvarsbygg.

Radaranlegget i Lensvik er planlagt ferdigstilt vinteren 2026. Fram til nå har Forsvarsbygg oppgradert veien til anlegget og gjort klart tomten.

Regional entreprenør vant kontrakten

Det var den Åfjord-baserte entreprenøren Stjern Entreprenør AS som vant kontrakten for byggearbeidene for det nye radaranlegget. Kontrakten har en verdi på nesten 70 millioner kroner.

-Forsvarsbygg er opptatt av å bidra til lokalt og regionalt næringsliv og er glade for å få Stjern Entreprenør AS med på laget for å bygge enda mer forsvarsevne. De vant konkurransen mot flere svært god tilbydere, sier Sneve.

Kontrakten omfatter oppføring av bygningsmessige arbeider til radaranlegget, inkludert rigg.

Nye radaranlegg styrker Norges forsvarsevne 

Forsvarsbygg har fått i oppdrag å bygge nye og oppgradere eksisterende radaranlegg over hele landet, etter at Stortinget vedtok at dagens radaranlegg skal erstattes av ny teknologi for å møte fremtidens utfordringer. Forsvarsmateriell er totalprosjektleder og ansvarlig for teknologianskaffelsen. Luftforsvaret vil være bruker av radaranleggene.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.