Kontrakten har en verdi på 22 millioner kroner.
Når ferdigstilt vil det nye sesjonssenteret for Vernepliktsverket i Oslo ligge i den historiske bygning 3 inne på Akershus festning, helt i tråd med gjennomføringsoppdraget fra Forsvarsdepartementet.
Ringen er sluttet
Vernepliktsverket i Oslo får dermed en tydelig militærhistorisk plassering og forankring inne på Norges nasjonalarena. Opprinnelig var bygning tre en mannskapsforlegning oppført i 1747. Nå vil fremtidens soldater bruke bygget, og ringen er dermed sluttet.
-Bygget skal totalrehabiliteres, og til dels restaureres i henhold til opprinnelig utseende. Fasilitetene vil i hovedsak utformes som generelle kontorfasiliteter, men samtidig tilpasset behovet for et moderne og effektivt sesjonssenter, uttaler seksjonssjef i Forsvarsbygg Prosjekt og avhending ,Erik- Anders Helin.
-I dette arbeider bruker vi selvsagt kompetansen og erfaringen vi har i egen organisasjon. Forsvarsbyggs kulturminneseksjon er blant Norges fremste kompetansemiljø
To faser
-Kontrakten som nå er inngått omfatter første fase av et slikt arbeid, der det slitte bygget sikres, taket restaureres og bygget klargjøres for å bli bygd opp igjen innvendig, sier han.
-Parallelt begynner vi prosjekteringsarbeidet for å bygge opp igjen bygget innvendig.
Tilbakefører til det opprinnelige
Fasaden restaureres for på best mulig måte være likt med byggets opprinnelige utseende fra 1700-tallet. Noe av den opprinnelige planløsningen bevares.
-Vi samarbeider tett med Riksantikvaren, Byantikvaren og andre relevante aktører, utdyper Helin.
Virksomheten vil ikke legge begrensninger for publikum og besøkende som ferdes på festningen.
-Å gjøre tilpasninger i et fredet bygg krever spesialkunnskap, godt samarbeid og evne til å finne løsninger. I Forsvarsbygg har vi den kompetansen og kunnskapen som trengs for å få dette til, avslutter han.