Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsevnen bygges sammen med næringen

- Norge må ha et forsvar som håndterer hele krisespekteret, og vi må tilbake til 50-tallet for å se en lignende oppbygging av Forsvaret som det vi har startet med nå. For å realisere forsvarsløftet er vi helt avhengige av et godt samspill med eiendom-, bygg- og anleggsbransjen, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram på dialogmøtet mellom Forsvarsbygg og representanter for store deler av bygg- og anleggsnæringen.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sammen med Forsvarsbyggs ledelse og representanter fra de ulike interesseorganisasjonene fra eiendom-, bygg- og anleggsnæringen.

Forsvarsbygg arrangerte i dag dialogmøte mellom forsvarsministeren, Forsvarsbygg og aktører som representerer den norske eiendom-, bygg- og anleggsnæringen.

- Det er viktig for oss i Forsvarsbygg at alle i bygge- og anleggsbransjen har god kjennskap til det som skjer i forsvarssektoren, og kan gi innspill og refleksjoner rundt hvordan denne vil påvirke bransjen. Bygg- og anleggsbransjen er vår viktigste samarbeidspartner med å tilby Forsvaret nødvendig infrastruktur og utvikle nye løsninger. Derfor legger vi stor vekt på å opprettholde tett kontakt med representantene fra de ulike bransje og fagorganisasjonene, sier Thorbjørn Thoresen, direktør Forsvarsbygg.

Konkrete innspill og tilbakemeldinger

Representantene fra næringen, som stilte godt forberedt til møtet, fikk en grundig innføring i hva langtidsplanen for forsvarssektoren vil innebære for bygge- og anleggsbransjen. Samtidig fikk forsvarsministeren og Forsvarsbyggs ledelse innspill, refleksjoner og kommentarer fra alle organisasjonene. Det ble pekt på utfordringer både i næringen og hos forsvarssektoren som står i veien for en enda bedre utnyttelse av kapasiteten i bygg- og anleggsnæringen. Flere av representantene for næringen pekte på at det er ledig kapasitet, og at det er mye å tjene på hurtig igangsettelse av «gryteklare» prosjekter. En annen utfordring det ble pekt på er tidsbruk knyttet til autorisering (sikkerhetsklarering) av personell som skal jobbe på anleggsplasser på militært område.

I avslutningen av møtet sa forsvarsministeren at han merket seg de mange gode tilbakemeldingene til hvordan Forsvarsbygg fungerer som anskaffer og byggherreorganisasjon, samtidig som han takket for de mange konkrete tilbakemeldingene fra næringens representanter.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.