Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Finsk-norsk forsvarsbygg-samarbeid

Forsvarsbygg har inngått en samarbeidsavtale med Försvarsfastigheter/Puolustuskiinteistöt, vår søsterorganisasjon i Finland.

Direktør Forsvarsbygg Thorbjørn Thoresen og administrerende direktør i finske Försvarsfastigheter, Matias Warsta markerer norsk-finsk samarbeid mellom de to etatene.

Etater med ansvar for infrastruktur/eiendom- bygg og anlegg i nordiske og baltiske land, har lenge hatt et faglig og prosjektbasert samarbeid på en rekke fagområder. Dette samarbeidet har blitt ytterligere intensivert med inkluderingen av Finland og Sverige i NATO.
Nå inngår norske Forsvarsbygg en separat samarbeidsavtale med den finske tilsvarende etaten Försvarsfastigheter.

- Nordiske og baltiske forsvarsetater må videreutvikle et godt samarbeid også på bygg- og eiendomssiden. Hensikten med denne avtalen er å styrke samarbeidet innen beskyttelse og sikring. Forsvarsbygg har Norges fremste fagmiljø på dette området. Vi ser frem til å samarbeide enda tettere med våre finske kollegaer, for å utvikle ny kunnskap og nye løsninger, sier Thorbjørn Thoresen, direktør Forsvarsbygg.

Sikring av infrastruktur

Sikring av eiendom, bygg og anlegg mot eksplosjonsulykker, terror, spionasje og sabotasje er et fag som har stor betydning ikke bare for forsvarssektoren, men for hele staten og for det norske samfunnet. I Norge er denne kompetansen samlet i Nasjonalt Kompetansesenter for sikring av bygg, som er en avdeling i Forsvarsbygg. Avdelingen har et tverrfaglig kompetansemiljø som blant annet driver utstrakt forskningsvirksomhet for å utvikle nye og sikrere løsninger. I første omgang er det dette området som skal samarbeide tettere med sin finske søsterorganisasjon.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.