Området har gjennomgått en betydelig utvikling med økt personell og nytt utstyr, men eiendom, bygg og anlegg (EBA) er ikke tilpasset denne veksten.
Formålet med turen var å få et overordnet innblikk i EBA-behovene hos både brukerne og Forsvarsbygg, slik at vi kan finne de beste løsningene for fremtidens behov. Dette gjelder det meste av Garnisonen i Sør-Varanger. EBA statusen er preget av at det over tid har vært benyttet for lite ressurser til vedlikehold og videreutvikling
Mulighetsstudie for fremtidens forsvarsinfrastruktur
For å kunne gjennomføre en grundig mulighetsstudie må vi forstå de operative kravene og de langsiktige planene.
- Vi har allerede tiltak på investeringsplanen og en langsiktig strategi vi skal forholde oss til. Samtidig må vi sette oss i stand til å gi gode råd til beslutningstakerne, slik at vi sikrer en best mulig utnyttelse av midlene, forteller Lisa Jensen, prosjektleder tidligfase med ansvar for helhetlig planlegging på Høy-buktmoen.
Vi jobber blant annet for å:
- Unngå dobbeltarbeid, for eksempel ved å forhindre at vi graver samme grøft flere ganger.
- Plassere bygg og funksjoner strategisk med tanke på logistikk og effektiv drift.
- Implementere nødvendige sikringstiltak tidlig i prosessen for å identifisere løsninger og begrensninger.
- Viktigheten av å utbedre svakheter i dagens struktur og gjennom det tilrettelegge for videre vekst
Tilrettelegging for fremtidig utvikling
Et viktig prinsipp i arbeidet er å sikre at vi ikke skaper unødvendige begrensninger for videre utvikling. De beslutningene vi tar nå, må være fleksible nok til å møte fremtidige behov og endringer i Forsvarets struktur og operasjonsmønster.
Gjennom en helhetlig planlegging og strategiske investeringer kan vi sikre en moderne og effektiv forsvarsinfrastruktur som støtter Forsvarets operasjoner både i dag og i årene som kommer.