Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Dronninga tok over vakta på Rygge

Denne uka ble det markert at det nye helikopteret til Luftforsvaret og Redningshelikoptertjenesten er tatt i bruk på Rygge flystasjon. Vi har bygd og drifter den nye og moderne basen

På Rygge flystasjon har Forsvarsbygg bygd en moderne base for operativ kraft, hvile og forberedelse for de som rykker ut for å redde liv. Den ble overlevert og tatt i bruk tilbake i 2020. Denne uka var derfor fokuset på selve «vaktbytte» av helikoptre.

-Redningshelikoptertjenesten er viktig for oss alle. De nye helikoptrene trenger nye og moderne bygg. Vårt oppdrag er å planlegge, bygge/oppgradere og drifte disse byggene på vegne av Justis- og beredskapsdepartmentet uttaler avdelingsdirektør Stine Fjærli Sjøthun i Forsvarsbygg.

Hun representerte Forsvarsbygg på markeringen sammen med flere av våre prosjektfolk som jobber med eiendom, bygg og anlegg i NAWSARH-prosjektet (Norwegian All Weather Search And Rescue Helicopter).


Sove, spise, jobbe, trene og forberede

Basen er et sted hvor Forsvarets personell kan samle krefter, hvile, spise og trene mellom oppdragene når de er i beredskap. Og et sted hvor helikoptrene kan bli vedlikeholdt og klargjort. Basen har nødvendige funksjoner og kapasiteter for å ivareta en best mulig beredskap, slik at skvadronen skal kunne løse oppdraget der ute når det trengs som mest.

 
Alt som trengs for å være på vakt 24/7

Den nye basen som det nye helikopteret nå opererer fra, består av tre store hangarer med plass til redningshelikoptre, hvorav ett av de til enhver tid står klar til innsats. I tillegg har bygget en overnattingsdel, verksteder, kontorer, kjøkken, møterom, tv-stue og treningsrom. De som er på vakt skal kunne leve der 24/7.

Bygget har også egne arealer til disposisjon for leverandøren av redningshelikoptrene.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.