–Samhandling, gjennomføringsevne og et naturlig godt samarbeid på tvers i sektoren og internt i Forsvarsbygg er forklaringen på at vi makter å klargjøre alt av strøm, vann/avløp og infrastruktur, i praksis alt frem til teltveggene, på rekordtid, uttaler prosjektsjef Anders Martinsen og regionsjef Ole Anders Spikkerud. Selve teltene leveres av Wilnor Governmental Services (WGS), og det er et tett samarbeid mellom alle aktørene.
–Forsvarsbygg skal støtte Forsvaret og møte deres behov. Alle forsvarsbyggere er en del av denne beredskapen. Vi er en del av forsvaret av Norge. Vi må ha både vilje og evne til å løse vårt oppdrag. Det vi ser her er et eksempel i så måte, fortsetter de.
Et helt samfunn
På Rødsmoen øvingsområde, hvor den midlertidige campen ligger, har det vært enorm aktivitet i lengre tid og Forsvarsbyggs driftspersonell har spilt en viktig rolle for å få alt på plass. For det er ikke småtteri som må på plass når campen, første gang benyttet i forbindelse med øvelse Trident Juncture 18, skal gjenåpnes. I praksis er det tilrettelagt for en helt samfunn.
Og snart kommer soldatene: Campen skal huse nærmere 2000 soldater, de fleste av dem fra Frankrike. Men også spanjoler, portugisere, polakker og andre nasjoner vil ha sitt hjem i den midlertidige leiren. Her skal de bo, spise og hvile mens de øver på å forsvare Norge.
Et beredskapsklart Forsvarsbygg
–Vår jobb er å bidra til at Forsvaret og våre allierte kan gjøre sin. Da må en lang rekke kapasiteter på plass, og som må driftes 24/7, forklarer de videre.
–Dette er å bygge forsvarsevne i praksis, og våre folk står på og er motiverte i det som er en krevende og hektisk periode, utdyper arenaleder Rune Ottem og prosjektleder Helge Indset.
–Vi har tilrettelagt for forlegningstelt, spisesal, kjøkken, sanitærtelt og parkeringsmuligheter for avdelingenes militære kjøretøy. Dette er i praksis forberedelser til hva som vil treffe Forsvarsbygg ved en reel alliert forsterkning. Og snart ruller soldatene inn, avslutter de.