Kombinasjonen av ekstra bevilgninger og planlagte vedlikeholdstiltak, har samlet gitt et helhetlig løft i trivsel blant soldatene og tilstandsgraden til byggene, heter det i Forsvarsbyggs årsrapport for 2023.
Arbeidet med oppgradering av boforholdene for vernepliktige og ansatte ble imidlertid forsterket året før, i og med at til sammen 50 millioner kom som en ekstra bevilgning fra regjeringen. Formålet er å øke trivsel og bolyst for vernepliktige og yngre befal. Tiltakene i 2022 omfattet oppgraderte boforhold for 570 vernepliktige og 131 befal. Tiltakene var avgrenset til å omfatte kaserner og kvarter, og ble brukt til formål på Skjold, Bardu og Setermoen.
Baderom, før og etter
I 2023 kom nok en ekstra bevilgning – på 100 millioner kroner. Summen er omsatt i lignende prosjekter på ulike plasser i Norge, og prosjektene er fullført. Personellrelatert eiendom, bygg og anlegg (PEBA)Forsvarsbygg har i 2023 økt kvaliteten på boforholdene for over 2 400 menige og befal. Vi har hatt et godt og nært samarbeid med Forsvaret underveis i prosessen.
Fikk 150 mill i år
I år er det bevilget 150 millioner kroner. De skal også nyttes i prosjekter på ulike plasser i landet. Formålet er det samme; oppgradering av boforholdene til vernepliktige og yngre befal. Dette er en bærekraftig og kostnadseffektiv metode for å forlenge levetiden til bygningsmassen. Vi har lagt bedre til rette for allmenn verneplikt ved blant annet å tilpasse sanitærfasiliteter for begge kjønn.
Kvarter, før og etter
- I arbeidet med tiltakene har Forsvarsbygg gode erfaringer. Spredningen av prosjektene, både geografisk og på de ulike våpengrenene, har gjort at mange har sett og fått ta del i løftene som er gjort. I det hele tatt har arbeidet gitt en hurtig og positiv, opplevd effekt hos brukerne. Dialog med vernetjeneste, tillitsvalgte og respektive driftsenheter (i Forsvaret) har vært svært sentralt for å oppnå gode resultater, sier Runar Henriksen, avdelingsleder i eiendomsforvaltning, Forsvarsbygg.