Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Øker forlegningskapasiteten på Ørland

For ett år siden startet arbeidet med oppføring av mannskapsforlegning trinn 2 på Ørland flystasjon. I dag er prosjektet i ferd med å bli fullført, kun utomhus arbeider og innredning gjenstår før overlevering til Forsvaret i midten av juni.

Forsvarsbygg er godt i rute med utbyggingen av forlegningskapasiteten på Ørland flystasjon. Bygging av fire nye forlegninger og oppgradering av to eldre befalskaserner betyr at Forsvaret blir tilført vel 520 nye sengeplasser inne på basen.

Det nye forlegningsbygget er godt tilpasset allmenn verneplikt og løsninger er valgt i samspill med Forsvaret. Mannskapsforlegningen er i 2 etasjer med loft og uten kjeller. Total kapasitet er 180 sengeplasser fordelt på 30 stk. 6-manns rom. I tillegg er fire oppholdsrom utformet identisk med 6-manns rom, slik at kapasiteten enkelt kan økes med 24 sengeplasser til totalt 204. Forlegningsrommene har bad med dobbel servant, dusjnisje med to dusjer og rom for toalett.

Forsvarsbygg har lagt vekt på standardiserte løsninger for nybygg og det planlagte forlegningsbygget er bygget med slike løsninger. Om kort tid vil den nye forlegningen bli satt i drift, til glede for jenter og gutter som avtjener verneplikten på Ørland flystasjon.

 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.