Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nye Evenes flystasjon: Milliarden er nådd

I løpet av 2019 har Forsvarsbygg inngått kontrakter i forbindelse med utbyggingen for Forsvaret på Evenes for over en milliard kroner. 2020 og årene fremover kommer til å bli vel så hektisk.

Forsvaret starter med sin prøvedrift med F35 flyene allerede høsten 2021. For å klare dette må det også blant annet bygges nye forlegninger og tilpasse mye eksisterende bygg til dagens standard foruten ny infrastruktur og sikringstiltak.

- Vi har signert for en milliard kroner

- Da vi fikk oppdraget om utbyggingen av nye Evenes flystasjon visste vi at tiden var knapp. Evenes fikk enda ett år kortere byggetid enn det hovedbasen på Ørland har. Vi er stolte over å kunne informere om at vi har signert kontrakter med entreprenører for en milliard for Forsvaret på Evenes. Bruk av rammeavtaler kommer i tillegg, sier utbyggingssjef for nye Evenes flystasjon, John Ommund Syvertsen.

Flest lokale entreprenører til nå

2018 var oppstartsåret, men i 2019 har det kommet ut svært mange anbud. Det kommer mange flere i 2020 for de maritime patruljeflyene, velferdsbygg, sykestue, forsyningsbygg og blant annet bygg til hundetjenesten. Til nå har det vært flest entreprenører fra regionen rundt Evenes. De er fra Harstad, Finnsnes, Midt-Troms, men også fra Bodø, Trøndelag, Vestlandet og Østlandet.

Oppdragsmengden øker i 2020

Syvertsen sier at alle ansatte og innleide har stått på og levert kvalitet i alle prosjekter. Til nå er det signert over 20 kontrakter som gjelder for utbyggingen.  - For å kunne møte oppdragsmengden som kommer i 2020, og samtidig holde tempoet oppe, må vi ansette enda flere prosjektledere. Det er gledelig å se at det er god søkning og kvalifiserte kandidater til Evenes. Vi skal være klar når F35 skal operere fra Evenes i 2021, sier Syvertsen.

Lite skader på byggeplassen

Det er produsert vel 15864 arbeidstimer av entreprenørene inne på anleggsområdet hittil i år. Av disse timene utfører lærlinger jobb for 1255 timer. I løpet av alle disse timene er det registrert kun to fraværsskader og to skader uten fravær. Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø følges godt opp av alle som jobber på det store anleggsområdet.

- Tett oppfølging fra entreprenørenes side gir resultater med svært lavt skadestatistikk. Det er vi som byggherre meget godt fornøyd med. I tillegg fyller entreprenørene kravet med å ha minst fem prosent lærlinger, sier Syvertsen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.